Nationale Schoolleiders Top

Schoolleiders (schooldirecteuren, rectoren of conrectoren) motiveren leraren in hun teams om elke dag opnieuw het best uit henzelf te halen en het beste onderwijs in de klas te brengen. Zo krijgen onze kinderen het uitdagende onderwijs dat ze verdienen. Schoolleiders maken dus het verschil.

Om de schoolleiders in deze belangrijke taak te ondersteunen, organiseert het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap samen met partners als NL2025 de Nationale Schoolleiders Top – een evenement waarbij een groot aantal mensen bijeen wordt gebracht: schoolleiders uit het hele land, maar ook toonaangevende leiders uit het bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen, kunstenaars en sporters.

Een moment waar ervaringen en kennis over leiderschap kunnen worden uitgewisseld. Ontmoetingen, gesprekken en verhalen die schoolleiders kunnen motiveren en inzichten bieden die hen verder kunnen helpen in hun dagelijks werk.

Op 8 oktober 2016 werd de Nationale Schoolleiders Top voor het primair onderwijs gehouden, en op 10 december 2016 vond de Nationale Schoolleiders Top voor het voortgezet onderwijs plaats.

Er zullen ook regionale bijeenkomsten gehouden gaan worden met het format van de Schoolleiders Top. Het delen van best practices tussen schoolleiders en de verbinding met andere sectoren gaat helpen om het onderwijs elke dag een beetje beter te maken.

Het leiderschap van de schoolleider is cruciaal

Meer Initiatieven