JINC

JINC helpt jongeren van 8 tot en met 16 jaar op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt: door beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en het aanbieden van workshops over ondernemerschap.

In Nederland leven circa 240.000 jongeren in de leeftijdscategorie 8-16 jaar in sociaaleconomische achterstand. Als je er als kind alleen voorstaat en opgroeit in een omgeving met weinig rolmodellen en veel werkloosheid, krijg je nauwelijks kans om je dromen waar te maken en je talenten te benutten.

JINC vindt dat alle kinderen een eerlijke kans op de arbeidsmarkt verdienen en wil ze daarom de kans geven op een betere toekomst om hun talenten te verzilveren. Ze leren solliciteren, maken kennis met verschillende beroepen en ontdekken samen met een coach welk werk bij hun mogelijkheden en talent past.

JINC bereikt met haar projecten ruim 43.000 basisschool- en vmbo-leerlingen in Nederland. 305 bedrijven zijn partner en zo’n 5.000 vrijwilligers zetten zich in in de projecten. Inmiddels heeft JINC vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Kennemerland, Almere en Brabant.

“niet twijfelen, gewoon doen!”

Meer Initiatieven